تصفيه فاضلاب بيمارستاني تصفيه فاضلاب بيمارستاني .

تصفيه فاضلاب بيمارستاني

چربي گير

چربي گير


شرح فرآيند  چربي گيري ساده CPI و API در تصفيه فاضلاب

چربي گير فايبرگلاس

در روش چربي گيري ساده يا ثقلي، فاضلاب را به مدت نسبتاً طولاني در حوضچه اي نگهداري مي كنند، در اين صورت ذراتي كه وزن مخصوص آن ¬ها كمتر از  وزن مخصوص سيال مي ¬باشد به سطح حوضچه منتقل و سپس توسط كف روب جمع آوري مي شوند. از اين روش معمولاً براي شناور سازي روغن هاي دانه درشت و معلق استفاده مي ¬شود.كه شامل روش  API American Petroleum Institute)) و CPI (Corrugated Plate Interceptor) مي¬ باشد.
در طراحي و تصفيه فاضلاب به روش CPI از صفحات مديا به صورت مورب و با فواصل چند سانتي استفاده مي¬ شود. كاربرد اين صفحات جداسازي ذرات روغن معلق از بستر فاضلاب مي باشد. ذرات روغن به دليل داشتن دانسيته كم نسبت به مايع بر روي سطح فاضلاب يا پساب شناور خواهند شد و در برخي موارد تلفيق سيستم انعقاد شيميايي با روش چربي گيري ساده نيز موثر مي باشد. مزاياي استفاده از سيستم CPI اشغال فضا و هزينه نگهداري كم مي باشد. همچنين از آنجايي كه هيچ قطعه متحركي وجود ندارد، بهره¬وري آن بالا خواهد بود.


انتخاب نوع پكيج چربي گير DAF  API  CPI در تصفيه فاضلاب


انتخاب روش چربي گيري و جداسازي روغن در تصفيه فاضلاب به عوامل متعددي بستگي دارد:
اگر حجم فاضلاب كم باشد و قطر دانه هاي روغن زياد باشد و همين¬طور غلظت روغن نسبتا زياد باشد، بيشتر از پكيج چربي گير ثقلي شامل API و CPI در تصفيه فاضلاب يا پساب استفاده مي شود.
اگر حجم فاضلاب و غلظت روغن زياد باشد و قطر دانه هاي روغن كوچك باشد بيشتر از روش چربي¬گير با هواي فشرده يا همان Dissolved Air floatation (DAF) در تصفيه فاضلاب استفاده مي شود.
اگر ذرات روغن و چربي در تصفيه فاضلاب قابل هضم در فرايند بيولوژيكي باشند و غلظت روغن و چربي در پساب كم باشد از روشهاي بيولوژيكي استفاده مي گردد. چون هرچه قطر دانه ها كم باشد قابليت تجزيه پذيري آنها بيشتر مي شود. البته در فرايند هاي تصفيه بيولوژيكي فاضلاب براي دستيابي به راندمان مناسب بايستي غلظت ميكروارگانيزمها 10 برابر غلظت روغن و چربي موجود در فاضلاب باشد.


شرح فرآيند تصفيه فاضلاب به روش چربي گير با هواي محلول DAF
اساس كار سيستم چربي گيري پيشرفته  DAF در تصفيه فاضلاب جداسازي چربي و روغن (Oil & grease) از طريق ورود حباب هاي هواي تحت فشار در داخل فاز مايع است. حباب هاي هوا به ذرات چربي جامد موجود در پساب مي‌چسبند و نيروي شناوري بين مجموعه ذره چربي و حباب¬هاي گاز به قدري زياد است كه سبب صعود ذره چربي به سطح فاضلاب مي‌شود،  بدين ترتيب مي‌توان ذراتي را كه چگالي آنها از مايع بيشتر است را به صعود به سطح DAF واداشت و فاضلاب و يا پساب را تصفيه نمود. روش چربي گيري با هواي محلول DAF عمدتا به دو صورت امكان پذير مي باشد.
1- هنگامي كه TSS فاضلاب بسيار بالا است و از روش چربي گيري با هواي فشرده (DAF) و انعقاد شيميايي در تصفيه فاضلاب به صورت توامان استفاده مي شود.
2- هنگامي كه TSS فاضلاب كم است و صرفاً از روش چربي گيري با هواي فشرده (DAF) استفاده مي شود.

چربي گيري مخزن DAF



مهمترين اجزا تشكيل دهنده پكيج تصفيه فاضلاب به روش چربي گير هواي فشرده  DAF
فاضلاب ورودي در نخستين مرحله پكيج DAF وارد يك مخزن اختلاط سريع مي شود كه اصطلاحا بدان كوگولاسيون  Coagulation مي گويند. با افزودن مواد شيميايي (مواد منعقد كننده مانند كلروفريك يا آلوم) فاضلاب منعقد مي شود و  پس از آن فاضلاب وارد مخزن اختلاط آهسته خواهد شد كه با تزريق  مواد كمك منعقد كننده پليمري فلوكولاسيون (Flocculation)  لخته سازي در فرايند تصفيه فاضلاب به روش DAF اتفاق مي افتد. در طي اين دو مرحله ذرات معلق و عوامل مربوط به TSS به صورت فلوك هاي سنگين كه قابل ته نشين شدن هستند در واحد DAF شكل مي گيرند.
فاضلاب در مرحله بعد وارد مخزن چربي گير با هواي فشرده (DAF) مي شود. در اين مخزن بخش يا تمامي از فاضلاب همواره  در گردش(Recycle) مي گردد. جريان در گردش به وسيله پمپ تحت فشار وارد يك محفظه اشباع سازي مي گردد. در اين محفظه به وسيله هواي فشرده كه از يك كمپرسور تامين مي گردد، فاضلاب از هوا اشباع مي شود و سپس وارد DAF مي گردد.

همانطور كه ذكر شد در واحد DAF هواي اشباع در شرايط اتمسفر قرار گرفته و سبب صعود ذرات روغن و چربي به سطح فاضلاب مي گردد. بر روي سطح فاضلاب يك اسكيمر (يا كفگير سطحي) قرار دارد كه چربي ها و روغن موجود بر روي سطح را از آن جدا مي سازد و سبب تصفيه فاضلاب يا پساب در واحد DAF مي گردد.



كاربردهاي روش چربي گير DAF , API , CPI در تصفيه فاضلاب


روش چربي گيري در تصفيه فاضلاب بسياري از صنايع كاربرد دارد. اساساً بايد توجه نمود در تصفيه فاضلاب يا پساب كه بر پايه روش بيولوژيكي (هوازي و بي هوازي) فعاليت مي كند، چربي گير به عنوان يك پيش تصفيه شناخته مي شود. زيرا وجود چربي و روغن (Oil & grease) به طور معمول با روش هاي بيولوژيكي قابليت حذف شدن را ندارند و بنابراين فرآيند بيولوژيكي را دچار اختلال مي نمايد. لزوما تا حد امكان بايستي قبل از ورود فاضلاب به اين واحدها از چربي گير به عنوان پيش تصفيه فاضلاب و پساب استفاده نمود.
برخي از مهمترين كاربردهاي روش چربي گير DAF , API , CPI در تصفيه فاضلاب شامل صنايع زير مي باشند.
1- چربي گير ساده در تصفيه فاضلاب و پساب كارخانجات لبني با محصولاتي مانند شير، كره، ماست و دوغ و خامه به منظور جدا كردن چربي و روغن غير محلول يا معلق.
2- چربي گير به وسيله هواي فشرده (DAF) در تصفيه فاضلاب و پساب كارخانجات لبني به منظور جداسازي چربي و روغن محلول.
3- جداسازي روغن و گريس در صنايع ماشين سازي به وسيله روش DAF يا CPI
4- جداسازي روغن و چربي در فاضلاب رستوران ها.
5- چربي گير به وسيله هواي فشرده (DAF) و با تزريق مواد شيميايي در تصفيه فاضلاب صنايع نشاسته و گلوكز به علت چربي و ذرات معلق بسيار بالاي آن.
6- چربي گير به وسيله هواي فشرده (DAF) و با تزريق مواد شيميايي در تصفيه پساب صنايع پتروشيمي.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ساعت: ۱۲:۴۵:۴۷ توسط:محمدي موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :